Paine cu cartofi si rozmarin

In ceea ce priveste painea cu cartofi, trebuie sa avem in vedere cateva aspecte importante: functie de soiul de cartof si modul in care acesta e fiert, cartoful absoarbe mai multa sau mai putina apa. Recomand ca, pentru paine, cartoful sa fie fiert in coaja.

Pentru inceput luam un cartof mediu si-l punem la fiert in coaja. Dupa ce fierbe, il curatam, il taiem in 4 bucati si-l lasam sa se racoreasca (ar trebui aproximativ 150 grame).

Program “Pâine albă de bază” (1),  3h18min, 1 kg, rumenire medium:

250 ml apă

1,5 lg sare

1 lg zahăr

1 lg rozmarin maruntit

2 LG ulei

600 gr făina tip 650

12 gr drojdie proaspata

La semnalul sonor bagam bucatile de cartof in cuva.Atentie: cartoful sa fie rece, nu cald!

Este foarte important sa urmarim aluatul sa vedem daca-si pastreaza consistenta. Este posibil ca in cartof sa fie prea multa apa si sa trebuiasca sa mai adaugam faina.

Inainte de ultima crestere am uns cu ou si presarat niste susan.

Textura si finetea painii cu cartofi e deosebita.

extfelii