Pâine cu ceapă

Deși sună poate banal, miroase și are un gust demențial. Programul și rețeta sunt de pâine albă de bază, la care doar adaugăm ceapa.

Așadar, pentu o pâine de 1 kg alegem o ceapă potrivită, de vreo 200 grame. O tăiem julien, de grosime minimă de 5 mm. Apoi o rumenim la tigaie la foc mare numai pâna se face aurie! Dacă am scapat-o spre maro, gustul cepei trece de la ducleag la amar și nu e de dorit. O punem apoi într-o farfurie pe șervețele de hârtie să se scurgă uleiul.

După care setăm aparatul și punem ingredientele pentru pâine:

Program “Pâine albă de bază” (1),  3h18min, 1 kg, rumenire medium:

330 ml apă

1,5 lg sare

1 lg zahăr

2 LG ulei (am folosit uleiul în care am rumenit ceapa)

610 gr făina tip 650

11 gr drojdie proaspata

La semnalul sonor (când se adaugă semințele) luăm ceapa și-o punem într-un bol și presărăm făină pe ea și o amestecăm cu grija până e cuprinsă din toate părțile. Lucrul asta îl facem pentru ca ceapa să se încorporeze în aluat. Și o adăugăm în cuvă.

Mirosul – demențial. Gustul – la fel.

ext felii

6 thoughts on “Pâine cu ceapă

  1. ce fel de masina aveti,si paleta vi se lipeste si dv.inauntru in piine sau numai mie ,eu o scot destul de greu

    • Am un Moulinex. Se mai poate intampla sa ramana paleta lipita inauntru in paine. Cel mai bun remediu pentru a impiedica asta este urmatorul: dupa ce painea e gata, se scoate cuva din masina si se mai lasa painea sa se mai odihneasca in cuva vreo 5-10 minute, dupa care se scoate din cuva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.