Paine cu rosii uscate si busuioc

Da…da… e un deliciu.

Se iau 50 grame de rosii uscate in ulei de masline si se lasa la scurs. Dupa care punem de paine. Reteta este mai atipica, ca am facut-o pentru 750 grame.

Program “Pâine albă de bază” (1),  3h15min, 750 gr, rumenire dark:

210 ml apă

1 lg sare

1/2 lg zahăr

1 LG ulei masline

1 lg busuioc uscat tocat marunt

420 gr făina tip 480

10 gr drojdie proaspata (eu am pus doar 7, ca atat am avut disponibil)

La semnalul sonor punem rosiile uscate, scurse de ulei si presarate cu faina (pentru a se putea incorpora in aluat).

Merge si mancata goala. Dar mai bine cu o bucata de branza sarata. Si un pahar de vin.

P.S. Imi cer scuze de calitatea fotografiilor, sunt facute cu telefonul.

2014-09-11 15.40.35m 2014-09-11 16.38.53m