Despre pâine şi maşina de pâine

Într-o eră în care etichetele ambalajelor de mâncare sună a enciclopedie de chimie intervine dorinţa naturală, firească, de a controla într-o oarecare măsură lucrurile pe care le mâncăm, lucruri care ar trebui să aibă valoare nutritivă ridicată.

Cum nu îmi plac extremele, o să vedeţi şi în conţinutul site-ului că o sa mai găsim şi chestiuni care nu sunt in trendul de diete ş.a.m.d. Nu vă impacientaţi! Conţinutul acestui site este pur şi simplu  informativ, nu oblig şi nu sugerez nimănui să încerce reţetele de aici dacă nu îşi doreşte asta.

Evident, a-ţi face singur pâinea poate însemna o grămadă de lucruri. Poate însemna a frământa la mână şi a coace la cuptor, a frământa la robot de bucătărie şi a coace la cuptor, a face pâinea în totalitate cu ajutorul maşinii de pâine, a folosi drojdie sau a folosi maia.

Fiecare alege modul în care-şi face pâinea funcţie de ce are la dispoziţie. Eu am la dispoziţie doar atât: timp puţin şi o bucătărie mică. Îmi este mai comod să folosesc maşina decât să coc la cuptor, deşi am făcut şi acest lucru de destule ori.

Subiectul site-ului va fi pâine făcută la maşina de pâine.

Aşadar, indirect, subiectul este şi maşina de pâine. Alegerea maşinii trebuie să se facă în funcţie de mai multe criterii: numărul de guri de hrănit, frecvenţa de coacere, buget disponibil. În principiu maşinile sunt de capacitate mică (pâine până la 1 kg) – cuvă cu o singură paletă şi de capacitate mare (pâine până la 1,5 kg) – cuvă cu doua palete. O altă caracteristică este numărul şi tipul programelor disponibile, funcţie de care putem aborda diverse feluri de copturi (pâine normală, pâine rapidă, pâine dulce, prăjituri, dulceţuri). Existenţa funcţiei „timer” care înseamnă faptul că poţi programa maşina să facă pâinea  să fie gata după un anume interval (programezi de cu seara maşina ca pâinea sa fie gata dimineaţa).

Dacă v-aţi decis în privinţa necesităţii unei maşini de pâine, şi aţi şi cumpărat-o, regula de bază este RTFM! Read The F.cking Manual, sau, mai româneşte zis,CNM –  Citeşte Naibii Manualul! Conţinutul site-ului este o chestiune suplimentară şi la modul general, de bază este manualul de utilizare a maşinii.

De ce „şcoala”? Nu că m-aş simţi profesor însă vă garantez că niciunul dintre voi nu a greşit până acum cât am greşit eu!

2 thoughts on “Despre pâine şi maşina de pâine

  1. Buna ziua! problema mea este ca nu pot respecta regula de baza RTFM deoarece nu il am! Mama mea a primit cadou masina de paine, mi a dat o mie dar nu are manual, nu a fost folosita niciodata. Eu am si un baietel de 1 an jumate si chiar as vrea sa fac eu painea. In acest caz cum procedez? ce reguli se aplica? habar nu am de unde sa incep! Astept sfatul dumneavostra si va multumesc anticipat!

    • Pai cel mai simplu ar fi sa vedeti ce scrie pe eticheta produsului: asta trebuie sa fie dedesubt. Un Model/Type sau ceva de genul asta. Si poate gasim manualul. Scrieti aici tot ce vedeti pe eticheta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.